Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕΛΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Λόγω του ξηρού κλίματος και του ηφαιστιογενούς εδάφους, τα αγριολούλουδα ανθούν για μικρό διάστημα μόνο το χειμώνα και την άνοιξη, κι έτσι οι μέλισσες στη Σαντορίνη τρυγούν τα άνθη της φάβας, των αμπελιών, της φιστικιάς, το θυμάρι και τη ρίγανη.

Κατά το τέλος του καλοκαιριού, όμως, οι μέλισσες της Σαντορίνης απολαμβάνουν λουκούλλεια
γεύματα. Οι ντόπιοι παραγωγοί του εξαιρετικού γλυκού κρασιού του νησιού (βινσάντο), απλώνουν τόνους σταφυλιών στον ήλιο να ωριμάσουν, αφήνοντας τις μέλισσες ελεύθερες να τρυγήσουν τη γλυκιά τους φρουκτόζη. Σ’ αυτή τη νότα από σταφύλι οφείλεται η μοναδικά έντονη γεύση του μελιού μας, το οποίο προσθέτουμε στη VOLKAN προς το τέλος της ζυθοποίησης, για να της χαρίσει όλο του το άρωμα.

Σήμερα, η παραγωγή μελιού στη Σαντορίνη είναι περιορισμένη –ελάχιστες οικογένειες ασχολούνται πια με τη μελισσοκομία. Η VOLKAN, σε συνεργασία με τους παραγωγούς, εγκαθιστά νέες κυψέλες σε περιβόλια με φιστικιές. Μέσω της μπίρας μας, θέλουμε να αναζωογονήσουμε την παγκόσμια ζήτηση για μέλι και, μαζί της, την παμπάλαια αυτή τέχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου