Πρόκειται για το πιο παραδοσιακό ντόπιο τυρί της Σαντορίνης. Συνήθως τρώγεται φρέσκο, εξού και η ονομασία του. Το χλωρό παρασκευάζεται παραδοσιακά από κατσικίσιο γάλα. Οι ντόπιοι το διατηρούν επίσης σε άλμη, οπότε σκληραίνει αισθητά και χρησιμοποιείται για τρίψιμο.
Δύσκολα βρίσκεται εκτός Σαντορίνης, καμιά φορά μάλιστα είναι δύσκολο να βρεθεί και... εντός, αφού η παραγωγή του περιορίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε επίπεδο νοικοκυριού και η κατανάλωση του επίσης.
Πως το παρασκευάζουμε:
Υπό κατασκευή
Δύσκολα βρίσκεται εκτός Σαντορίνης, καμιά φορά μάλιστα είναι δύσκολο να βρεθεί και... εντός, αφού η παραγωγή του περιορίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε επίπεδο νοικοκυριού και η κατανάλωση του επίσης.
Πως το παρασκευάζουμε:
Υπό κατασκευή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου